Kunstmatige Intelligentie, een nieuwe werkelijkheid

Terug naar Te zien & te doen

Waarheid en perceptie, wat is eigenlijk ECHT? Rijksmuseum Boerhaave, muziektheatermakers Susies Haarlok en Veenfabriek slaan de handen ineen om een aantal wetenschappelijke onderwerpen eens van een heel andere hoek te bekijken.

Op vrijdagavond 16 februari gaan we het hebben over kunstmatige intelligentie. Ons idee van de werkelijkheid wordt grondig op de proef gesteld wanneer we niet meer weten of we met een mens of met een machine te maken hebben. Een stuk tekst, een kunstwerk, een beroemdheid die een extreme statement maakt; wat is nog echt?

Hoe ziet de avond eruit?

We beginnen met een korte presentatie van Dr. Stefan Buijsman. Als geen ander kan hij als filosofie- en AI-expert het met ons over deze vraagstukken hebben. In 30 minuten geeft hij je de basics en praat hij je bij over de allerlaatste ontwikkelingen, waarna er genoeg tijd is voor al je brandende vragen.

Daarna geeft Susies Haarlok een mini-preview van tien minuten van het muzikale theaterstuk dat ze - as we speak - aan het ontwikkelen zijn. Ben jij benieuwd hoe ze deze thema’s gaan tackelen?

Tot slot is er een gezellige borrel om alles even goed te laten borrelen en bezinken. Speel de spanning eruit met een potje cornhole of Jenga, of wil je nog meer inhoud en loop je één van onze oddball-tours door het museum? We hebben een aantal objecten speciaal voor jou gecureerd naar een ietwat bijzondere insteek. Loop zelf de route door het museum en ontdek de kleinste, foutste, raarste, of meest stinkende voorwerpen en verhalen.

Praktische informatie

Voor wie: Leuk voor alle volwassen bezoekers.

Waar: Deze sessie vindt plaats bij Rijksmuseum Boerhaave.

Wanneer: Vrijdag 16 februari 2024. Inloop van 19.00 tot 19.30 uur. De presentaties duren van 19.30 tot 20.30 uur. Erna is er van 20.30 tot 21.30 uur een borrel met randprogramma.

Kosten: Tickets voor deze sessie in het museum kosten 5 euro per persoon. Entree tot het museum is hierbij inbegrepen.

Wil je meer weten over deze reeks? Kijk dan op de verzamelpagina

De reeks komt tot stand door samenwerking van:

Logobalk Rijksmuseum Boerhaave, Susies Haarlok en Veenfabriek

Zoek op