Reeks: Boerhaave Borrelt & muziektheater ECHT

Terug naar Te zien & te doen

Hoe echt is een deepfake? Hoe maken we een foto van een zwart gat dat niet te zien is? Hoe kunnen we communiceren met mensen die aan het dromen zijn? Wat ziet een bij wat jij niet ziet?

Waarheid en perceptie, wat is eigenlijk ECHT? Rijksmuseum Boerhaave, muziektheatermakers Susies Haarlok en Veenfabriek slaan de handen ineen om een aantal wetenschappelijke onderwerpen eens van een heel andere hoek te bekijken.

ECHT wordt een caleidoscopische trip op het snijvlak van muziektheater en wetenschap over waarheid, realiteit en perceptie die in het najaar van 2024 in première gaat. In aanloop naar de voorstelling organiseren we met de makers vijf avonden waarin we onze werkelijkheid verder verkennen. Kijk per avond naar de invulling, want die is elke keer anders. Wel vast; elke avond krijg je een speciaal voorproefje van het muzikale theaterstuk dat rond dit thema ontwikkeld wordt!

  • Vrijdag 26 januari - Locatie Rijksmuseum Boerhaave - Kleurrijk bedrog in de dieren -en insectenwereld met Tom Veldhuis.
  • Vrijdag 16 februari - Locatie Rijksmuseum Boerhaave - Kunstmatige Intelligentie, een nieuwe werkelijkheid met Stefan Buijsman.
  • Vrijdag 1 maart - Locatie Rijksmuseum Boerhaave -De steeds vagere grenzen tussen dromen en realiteit met Maartje Louter. 
  • Donderdag 14 maart - Veenproef in Scheltema - Onderwerp wordt nog bepaald.
  • Dinsdag 2 april - Online sessie - Mysterieuze zwarte gaten en quirky quantummechanica met Jildou Hollander

Over Susies Haarlok
Susies Haarlok maakt sinds 2000 muziektheater. De muziek is eigenzinnig, virtuoos en zeer eclectisch. Al naar gelang het onderwerp van de voorstelling wordt een bijzondere maar ook zeer herkenbare mix gemaakt van rock, groove, hedendaags, oude muziek, jazz, opera en live elektronica.

Over Veenfabriek
Sinds 2004 maakt en speelt Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van Veenfabriek is betrokken, speels en vernieuwend. Het gezelschap is geworteld in Leiden, maar speelt in theaters, concertzalen, op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. 

Logobalk Rijksmuseum Boerhaave, Susies Haarlok en Veenfabriek

Zoek op