Veenproef in Scheltema

Terug naar Te zien & te doen

Waarheid en perceptie, wat is eigenlijk ECHT? Rijksmuseum Boerhaave, muziektheatermakers Susies Haarlok en Veenfabriek slaan de handen ineen om een aantal wetenschappelijke onderwerpen eens van een heel andere hoek te bekijken.

Op donderdag 14 maart organiseren we een bijzondere Veenproef in samenwerking rond muziektheatervoorstelling ECHT. Samen met de Veenfabriek en Susies Haarlok maken we deze caleidoscopisch muzikale trip op het snijvlak van kunst en wetenschap over waarneming en perceptie. Hoe weet je nog wat echt is?

Tijdens de Veenproef ECHT schuift publiek bij ons aan tafel en proeven we samen van de muziek uit de voorstelling. Een kunstzinnige chefkok laat zich door het thema inspireren tot een (vegetarisch) diner van meerdere gangen. Met food for thought: te gast is interdisciplinair socioloog Jaron Harambam aan de Universiteit van Amsterdam en werkzaam op het gebied van complotdenken, wantrouwen en publieke strijd om de waarheid. 

Deze Veenproef wordt georganiseerd door Veenfabriek. Bij de Veenproef serveren ze een bruisend driegangendiner met een proeverij van muziektheater. Laat je verrassen en kom proeven!

Praktische informatie

Voor wie: Leuk voor alle volwassen bezoekers.

Waar: Deze sessie wordt georganiseerd door Veenfabriek en vindt plaats in Scheltema, Leiden.

Wanneer: Donderdagavond 14 maart 2024, 19:00 - 21:15 uur

Kosten: Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €20

Foto door: Isabelle la Poutré

Wil je meer weten over deze reeks? Kijk dan op de verzamelpagina

De reeks komt tot stand door samenwerking van:

Logobalk Rijksmuseum Boerhaave, Susies Haarlok en Veenfabriek

Zoek op