Groep 4/5
Waterwolf in Waterland

Terug naar Basisonderwijs

Met water spelen, met water werken. In de tuin, op school, bij de boerderij. Maar wat doe je als de waterwolf langskomt en de polder overstroomt? Hoe maak je van water een polder waar mensen kunnen wonen en koeien kunnen grazen? En, hoe kom je van de ene plek naar de andere als er in waterland geen wegen zijn?

Leerlingen zien al puzzelend hoe het landschap verandert. Aan de hand van ontdekkend leren wordt een brug gebouwd zodat transport van mensen, dieren en dingen in waterland mogelijk wordt. Met proefjes leren ze hoe een boot beladen wordt en hoe de boot op het water in balans blijft. Bovendien pompen ze de polder droog met de schroef van Archmides!

Leerdoelen

De leerlingen maken kennis met principes uit wetenschap en techniek. Ze leren spelenderwijs hoe wij ons tegen het water beschermen en hoe we water kunnen gebruiken. In de les is aandacht voor gebruik van machines voor de inpoldering, bouwconstructies, en ontwerpend en onderzoekend leren.

Waterwolf in Waterland sluit aan bij kerndoel 32, 44, 45, 47, 48, 50-53 van Rekenen > Meten en meetkunde en Oriëntatie op jezelf en de wereld > Natuur en Techniek, Ruimte en Tijd.

Praktische informatie

Locatie: In het museum
Duur: 2 uur (120 min.)
Groepsgrootte: Minimaal 22, maximaal 36 leerlingen
Kosten: €4,50 per leerling.

Begeleiders: per 5 à 6 leerlingen één begeleider

Basisscholen in Leiden:
De onderwijsprogramma’s worden voor Leidse basisscholen gratis aangeboden via de Cultuureducatiegroep. De prijs voor Leidse basisscholen die de les niet via CEG volgen is €45,- per 15 leerlingen.

Waterwolf in Waterland is ook te volgen met het Verwonderpaspoort

Boek nu!

Bel 071-7519962 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Reserveer

Velden met * zijn verplicht

Zoek op