Groep 6/7 - Stroom geeft energie

Natuur en techniek, geschiedenis

Gratis te boeken in schooljaar 2018-2019

Wanneer is elektriciteit ontstaan? En wat kun je er eigenlijk mee? Rond 1800 geloofde niemand dat elektriciteit zo’n belangrijke rol in ons leven zou innemen. Wetenschappers speelden met elektriciteit en de elektriseermachine gaf  knallen en vonken. Maar die ontdekkingen bleven niet bij verwondering. We kunnen stroom nu niet meer wegdenken uit ons leven.

Onderzoekend leren

In dit gezamenlijke onderwijsprogramma van Rijksmuseum Boerhaave en Technolab ontdekken leerlingen in het museum hoe elektriciteit is ontstaan en welke ontdekkingen door de tijd heen zijn gedaan. Ook ontdekken ze wat een stroomkring is, hoe een batterij werkt en maken ze kennis met de eerste elektrische auto. Leerlingen onderzoeken tijdens de workshop bij Technolab welke manieren er zijn om energie op te wekken, waarom energie nu zo belangrijk is en waarom we hier zuinig mee om moeten gaan.

Dagen: Het programma is te volgen op maandag en dinsdag.
Groepsgrootte: Minimaal 22, maximaal 30 leerlingen.
Kosten: Gratis te boeken in schooljaar 2018-2019, normaal €4,50 per leerling.

Gratis onderwijsprogramma:
De onderwijsprogramma’s worden in het schooljaar 2018-2019 gratis aangeboden. Er kan geboekt worden via de Cultuureducatiegroep of rechtstreeks bij het museum. Het is mogelijk om in het schooljaar 2018-2019 meerdere programma's gratis te volgen. Dit is een eenmalige actie, dus profiteer ervan! Deze actie is mede mogelijk gemaakt door onze Onderwijspartner Stichting Zorg en Zekerheid.

Ben je vriend van Technolab? Dan past deze workshop binnen het abonnement.