Rijksmuseum Boerhaave is het rijksmuseum voor de geschiedenis van de wetenschap en de geneeskunde. Onze wetenschappelijke en medische collectie is een van de belangrijkste ter wereld. 

Wij bieden u de mogelijkheid om een voor u bijzonder object uit onze collectie te adopteren. Voor een eenmalig bedrag adopteert u een collectiestuk voor een periode van vijf jaar. Met uw persoonlijke voorkeur voor een specifiek object geeft u nieuwe betekenis aan de collectie. De adoptie kan desgewenst via een “Overeenkomst voor een periodieke gift in geld” gedaan worden. De giften zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Als dank voor uw steun aan Rijksmuseum Boerhaave geniet u de volgende privileges:

Supporter (vanaf € 500): u ontvangt een adoptiecertificaat en achtergrondinformatie over het voorwerp en vermelding op de website van uw beweegredenen voor de adoptie (indien gewenst).

Collectioneur (vanaf € 1.000): tegenprestatie zie boven, plus jaarlijkse uitnodiging voor de Adoptantendag en uitnodigingen voor openingen.

Conservator (vanaf € 5.000): tegenprestatie zie boven, plus een replica Van Leeuwenhoekmicroscoop.

Connaisseur (vanaf € 7.500): tegenprestatie zie boven, plus een speciale ontvangst door de directie (overdag, max. 50 personen).

De objecten van Rijksmuseum Boerhaave verbazen en ontroeren

Robbert Dijkgraaf, directeur Institute for Advanced Study en ambassadeur van Rijksmuseum Boerhaave

Informatie & contact

Het bankrekeningnummer van Rijksmuseum Boerhaave is NL60 RABO 0180 5370 24

Heeft u interesse in het adopteren van een object? Graag bespreken wij de mogelijkheden met u. Neem voor meer informatie contact op met Carmen Cabo, Hoofd Development & Partnerships telefoon 06 82 32 22 35, mail carmencabo@rijksmuseumboerhaave.nl

Meer informatie: 

Zoek op